Några av de stora - Kort redogörelse.

Kära läsare. Det har stått still här nu några dagar men oroa er ICKE! Fler inlägg är på gång och jag hoppas på att fler frågor ska ramla in så småningom as we go along.

Jag tänkte bara göra en kort redogörelse just nu och klargöra ett par saker. Mest reda ut några ord som du kan komma att läsa här i framtiden och ge dem en förklaring.

Först några av förbunden (några av länkarna finns i beskrivningen av denna blogg):

- Chikara
Förklaring: Mest en massa väldigt tekniska brottare. Många inlånade från Japan och Mexico. Mycket högflygande och teknik.

- CZW (Combat Zone Wrestling)
Förklaring: Ett av de (i alla fall) två stora independentförbunden. Blev kända för att ha väldigt hårdkokta och våldsamma matcher. Det var i alla fall så som jag läre känna dem från början.

- ROH (Ring of Honor)
Förklaring: Det andra av de två stora independentförbunden. Just nu kanske det allra största av dem. Känt för att få brottare in i TNA (se nedan) och fungerar väldigt ofta som plantskola för de stora förbunden. Även här mycket högtflygande och teknisk brottning.

- IWA-MS (Independent Wrestling Association - Mid South)
Förklaring: Ett av de mer våldsamma independentförbunden. Håller den amerikanska varianten av King of the Deathmatches.

- WWE (World Wrestling Entertainment)
Förklaring: Det största förbundet med mest tittare, mest TV-tid, mest pengar och allra flest "kayfabe" historier. WWE har även några underkategorier man borde nämna.
    - Monday Night Raw.
    - Friday Night Smackdown (från början startat av the Rock utifrån en av hans catchphrases "layeth the smacketh down on [insert motståndarnamn här])
    - ECW - Jag kommer att återkomma till just ECW senare för att det är från början ett kapitel för sig.

- TNA (Total Nonstop Action)
Förklaring: Det andra av de två största förbunden. Startades från början av Jeff Jarret som mest var känd från sin tid i WCW (se nedan).

Sådär. Några av de avsomnade då som kan vara bra att känna till:

- ECW. (Extreme Championship Wrestling)
Ja där kom det igen. Närmare förklaring kommer i senare inlägg.

- FMW (Frontier Marshall-Arts Wrestling)
Förklaring: Japanskt avsomnat förbund. Känd för att vara värd åt några av de mest knasiga våldsamma "deathmatches" som ägt rum. Höll även den legendariska "King of the death match" turneringen 1995 där Cactus Jack slutligen stod som segrare.

- XPW (Xtreme Pro Wrestling)
Förklaring: I och med att XPW blev ganska kortlivat så har det egentligen ingen närmare förklaring men förklaring kommer.

- WCW (World Championship Wrestling)
Förklaring: Under perioden 1997 till 1999 det allra största förbundet men blev senare uppköpt av WWE på grund av organisationsproblem och ekonomiska problem. En av de två stora aktörerna i de berömda "Monday night wars" (som också kommer att kräva ett inlägg för sig).

Nu har jag i alla fall täckt några av dem. Jag kommer att komma med fler förklaringar och fler inlägg på de flesta av dem senare.

Väl mött så länge :)
//F-rock.

Kommentarer
Postat av: Sarix

nått att skriva om kanske är om de "stora profilerna" inom wrestlingen...både män och kvinnor...

2008-10-03 @ 01:09:21
URL: http://bartenderochstudent.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0