Wrestling är fake.

Ja.

Det är det enda svar jag har på det. Men jag tänkte ta några rader med att kommentera detta faktum.

Jag har suttit på YouTube en stund. Jag hittade en länk där Chris Jericho genomgår en så kallad "juicing" mer känt som "blading" vilket betyder att domaren i ringen sträcker åt brottaren ett litet rakblad och är tänkt ska vara så osynligt som möjligt varpå brottaren i fråga börjar blöda från pannan.

I vissa fall är det bara löjligt när man ser det som de har gjort innan och det har ingenting att göra med att de ska ha slagit i huvudet så hårt eller på ett sådant sätt att det ska börja blöda från det.

Men vi alla vet att wrestling är fake. Det jag blir lika fascinerad över varenda gång jag ser ett sånt här klipp är att folk fortfarande blir upprörda över att wrestling är fake. Som om de precis kommit på en världsrevolutionerande tanke att wrestling är fake och att hela världen ska vara upprörda.

Som jag berättade i det allra första inlägget av den här bloggen så finns det olika kategorier av folk som tittar på wrestling.
Först och främst vi Smarks (smart marks), det vill säga vi som VET att wrestling är fake men tittar ändå.
Och sedan har vi the Smarts, det vill säga folk som kan alldeles för mycket om wrestling och kan därmed inte njuta av det.
Och sist men också minst Marks. Det betyder att folk tror att folk fortfarande tror att wrestling är på riktigt.

Jag skriver en BLOGG om detta och det är den ni läser just nu. Vi VET att wrestling inte är på riktigt och vi njuter av det ändå. Så om någon blöder i ringen finns det en anledning.

Jag ställer en fråga till er. Om ni tittar på en film och huvudpersonen har just fått en blåklocka i ansiktet och ligger i en omänsklig position på gatan, reser ni då er upp ur soffan, fåtöljen, biostolen och skriker "DET ÄR INTE PÅ RIKTIGT!". Här vill jag påstå att det är exakt samma sak. Wrestling är till för att brottningen i sig ska få berätta en historia. När det pågår en fejd mellan två brottare så måste historien föras vidare på något sätt. I många fall innebär det att någon har sagt att "jag ska behandla dig så hårt att du börjar blöda..." och så blir det ofta. Det är bara ytterligare ett sätt att föra handlingen framåt. PRECIS som i en film.

Jag kommer att få återkomma till den här historien. För den är ganska intressant. I alla fall det stora förbunden har under perioder haft en policy för "minsann-inget-blod-i-våra-ringar" medans andra förbund har låtit blodet flöda till höger och vänster...och då har det inte behövts små rakblad...men det är ett senare ämne.

Snart har the wrestler premiär...yey!
Vi har ÄNNU inte sett filmen men KOMMER att ge er en fullständig redogörelse för den när vi har sett den.

Tills dess, lev väl.

Fredrik.

Goda nyheter.

Nu börjar det röra på sig här. Dagens inlägg presenterar lite gratis reklam från http://thewrestlerfilmen.blogspot.com/

Kanske hur coolt som helst. Jag och Calle som skriver det här ska dessutom få gå å se filmen The Wrestler och då lovar vi en fullständig redogörelse för filmen vi har väntat snart i ett år på.

Det pratas även om en annan liten nyhet på den här bloggen men den väntar vi på så länge.

Stort tack till http://www.nonstopentertainment.com/

Tjo!
Fredrik.

...and the real world is faker than wrestling.

Dagens rubrik är tagen från Mick Foleys bok "Foley is god and the real world is faker than wrestling". Vilket blir dagens ämne. Välkomna tillbaka förresten. Det var ett tag sen vi uppdaterade denna blogg men vi tyckte att det var på tiden att göra det igen.

Vår serie om forna storheter kommer att fortsätta senare så det här blir ett sorts mellansnack mellan alla storheter till bolag som passerat genom wrestlinghistorien.

Detta inlägg börjar med ett YouTubeklipp:För oss som är uppvuxna med Jerry Springer, Ricki Lake och andra dumma pratprogram där man kan fråga sig om vad som är på riktigt och inte så är det faktiskt så att dessa program i många många år har lurat tittare (kanske i synnerhet amerikaner) om vad som är verklighet och vad som är på låtsas. Såsom vi har diskuterat tidigare i den här bloggen så är även wrestlingvärlden likadan. Vi vet att det redan står klart vem som kommer att vinna och i vissa fall så är även hela matcher uppgjorda från start till mål likt en våldsam dans.

I klippet ovan är en av de mest kända indiebrudarna med och pratar. Det här är Mickie Knuckles, mest känd för att vara en av de absolut hårdaste tjejerna från IWA-MS som även är känt för att vara det absolut brutalaste förbundet där det inte är ovanligt med matcher med lysrör och andra vassa tillhyggen. Vi har inte pratat om detta tidigare för att det kan vara aningens magstarkt för vissa läsare men det kommer. Hon är även med i TNA emellanåt.

De två killarna som är med är wrestlers de också vid artistnamn Scotty Vortex (långt hår) och OMG (i vanliga fall maskerad).

Så det är här man kan fråga sig, med mitt något, alltid på vakt, kritiska mediaöga. Vad är det vi ser på TV som är sant eller inte? Klippet ovan är dessutom bara del 1.

När jag växte upp med kabel-tv så åt vi de här programmen med hull och hår. Lättlurade tonåringar som tar allt man ser på TV på fullaste allvar men här är det frågan vem som lurar vem. Om man kollar bakgrundshistorien till vad som sägs och görs i klippet så får vi snabbt veta att inget av det som sägs är sant och antagligen är det som så att de är tagna till programmet av den anledningen att det i The Jerry Springer show inte är alldeles för ovanligt att de kastar stolar på varandra.

Så här kan vi nu fråga oss. Egentligen, vad är det som är på riktigt och vad är fejk med världen. Jag ställer här en öppen fråga. Vad är det vi ska överväga vara verklighet och vad är det som säger att vi ska överväga vissa saker att vara i en påhittad värld?

Kom gärna med åsikter om detta i kommentarsektionen.
Klicka dessutom gärna på klippet i sig så får ni upp de andra delarna. Det finns 3 till efter den här.

Om vi ska prata om tips om fejksaker rekommenderar jag hellre det gamla fantastiska programmet "The Dick Dietrich show" från 90-talet som påminner mer om verkligheten ibland än vad Jerry Springer gör.

RSS 2.0