Wrestling gone wrong

Fick en förfrågan om jag kunde fortsätta på "olyckstemat" som jag började skriva om förut i den här bloggen.

Så vi börjar här (varning för starka bilder):Det finns en äkta och några oäkta versioner av det här klippet på YouTube. De flesta av de oäkta har titeln "Wrester dies in the ring" eller i det här fallet "Wrestler falls to his death" men egentligen är det följande som är det äkta klippet:Och nu till förklaringen...det kommer en video till alldeles strax.
Det här är New Jack vs Vic Grimes. New Jack är notoriskt känd för att vara extremt våldsam i ringen, hög som ett hus eller full när han brottas. Men det här är inte första gången de brottas.

Folk säger ofta att saker och ting inte är äkta i ringen men i det här fallet är det faktiskt något som är det. Hur uppgjord en match är eller hur mycket de har bestämt hur en match ska sluta så är det inte alltid så som matcherna slutar.

Vic Grimes hade mött New Jack i en tidigare match. I den matchen släpar Grimes upp New Jack på en hög ställning av något slag. När de väl kommit upp har de glömt att reka vad som faktiskt finns under dem.
Enligt intervjuer med New Jack lär han ha sagt till Grimes att det var en dum idé att de skulle kasta sig från byggnadsställningen och ner på golvet, då Grimes ändå sliter med sig New Jack och landar på hans huvud på betonggolvet. New Jack hävdar att han krossade skaleln på vänster sida och han säger även att han inte har någon syn på vänster öga (beroende på vilken intervju du tittar på) och matchen ovan är resultatet. Den första matchen har inom wrestlingvärlden kallats för The Danbury Fall.

Matchen ovan är en senare match mellan samma två wrestlers. Det är en så kallad "scaffolding match" som utspelar sig på en våning ovanför ringen och målet med matchen är att du ska kasta ner din motståndare och därmed vinner du matchen.

Så om ni tittar på klippet ovan igen så märker ni att Grimes landar väldigt underligt när han till slut slår i ringen som är täckt med bord för att bryta fallet. New Jack har senare erkänt att han faktiskt försökte döda Grimes för att ta hämnd på vad som tidigare hände i den förra matchen som de hade.

Så här kan det vara ibland. New Jack har varit inblandade i flera andra händelser i wrestlingvärlden som kan vara av intresse om ni vill läsa mer.

Läs till exempel: Mass transit incident

Nu verkar inte wrestling så fejkat längre va?

Här har ni även det ordinarie klippet från den första olyckan (ca 7:20 in i klippet):


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0