...and the real world is faker than wrestling.

Dagens rubrik är tagen från Mick Foleys bok "Foley is god and the real world is faker than wrestling". Vilket blir dagens ämne. Välkomna tillbaka förresten. Det var ett tag sen vi uppdaterade denna blogg men vi tyckte att det var på tiden att göra det igen.

Vår serie om forna storheter kommer att fortsätta senare så det här blir ett sorts mellansnack mellan alla storheter till bolag som passerat genom wrestlinghistorien.

Detta inlägg börjar med ett YouTubeklipp:För oss som är uppvuxna med Jerry Springer, Ricki Lake och andra dumma pratprogram där man kan fråga sig om vad som är på riktigt och inte så är det faktiskt så att dessa program i många många år har lurat tittare (kanske i synnerhet amerikaner) om vad som är verklighet och vad som är på låtsas. Såsom vi har diskuterat tidigare i den här bloggen så är även wrestlingvärlden likadan. Vi vet att det redan står klart vem som kommer att vinna och i vissa fall så är även hela matcher uppgjorda från start till mål likt en våldsam dans.

I klippet ovan är en av de mest kända indiebrudarna med och pratar. Det här är Mickie Knuckles, mest känd för att vara en av de absolut hårdaste tjejerna från IWA-MS som även är känt för att vara det absolut brutalaste förbundet där det inte är ovanligt med matcher med lysrör och andra vassa tillhyggen. Vi har inte pratat om detta tidigare för att det kan vara aningens magstarkt för vissa läsare men det kommer. Hon är även med i TNA emellanåt.

De två killarna som är med är wrestlers de också vid artistnamn Scotty Vortex (långt hår) och OMG (i vanliga fall maskerad).

Så det är här man kan fråga sig, med mitt något, alltid på vakt, kritiska mediaöga. Vad är det vi ser på TV som är sant eller inte? Klippet ovan är dessutom bara del 1.

När jag växte upp med kabel-tv så åt vi de här programmen med hull och hår. Lättlurade tonåringar som tar allt man ser på TV på fullaste allvar men här är det frågan vem som lurar vem. Om man kollar bakgrundshistorien till vad som sägs och görs i klippet så får vi snabbt veta att inget av det som sägs är sant och antagligen är det som så att de är tagna till programmet av den anledningen att det i The Jerry Springer show inte är alldeles för ovanligt att de kastar stolar på varandra.

Så här kan vi nu fråga oss. Egentligen, vad är det som är på riktigt och vad är fejk med världen. Jag ställer här en öppen fråga. Vad är det vi ska överväga vara verklighet och vad är det som säger att vi ska överväga vissa saker att vara i en påhittad värld?

Kom gärna med åsikter om detta i kommentarsektionen.
Klicka dessutom gärna på klippet i sig så får ni upp de andra delarna. Det finns 3 till efter den här.

Om vi ska prata om tips om fejksaker rekommenderar jag hellre det gamla fantastiska programmet "The Dick Dietrich show" från 90-talet som påminner mer om verkligheten ibland än vad Jerry Springer gör.

Kommentarer
Postat av: S.

Springer är wrestling och den franske filosofen Jean Baudrillard skulle ha pratat om en hyperverklighet där man inte kan skilja på verkligheten och det som inte är det, för det har vävts ihop i vårt postmoderna samhälle.

2009-01-07 @ 11:51:51
URL: http://barfota.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0