Vi är tillbaka...och Korakuen hall

Jodå. Några saker har hänt sen senast.
Både jag och Calle har varit dåliga på att uppdatera den här bloggen och mycket beror på att vi inte har haft tid och tittat alldeles för lite på wrestling men nu har intresset kommit tillbaka och jag kände för att skriva lite igen!

Så med det sagt! Nu ska vi försöka få in lite fler inlägg i den här bloggen och då jäklar ska ni få se på grejer.

Jag vill börja med den coolaste av alla wrestling-relaterade saker jag sett och varit med om.

I november förra året åkte jag till Tokyo. Och som vi alla vet så är det antingen i Japan eller USA man ska se wrestling. Jag spenderade några dagar med att leta rätt på hemsidor som hade scheman över wrestling events när jag väl var där men hittade inget. Jag provade alla förbund jag kom på och hittade inget.

Till slut hittade jag en hemsida som hade ett fullständigt schema över vilka wrestlingshower och Sumoshower det gick just den vecka och mitt hjärta jublade när jag såg att Dragon Gate skulle komma till Korakuen hall.

Låt mig då förklara. Om man följt wrestling så pass länge som jag har gjort så har man efter vägen plockat upp ett intresse för inte bara olika typer av förbund utan även för vilka arenor som är de största och de mest legendariska. Och Korakuen Hall är en sådan.

När jag läste Mick Foleys (a.k.a Cactus Jack, a.k.a Dude Love, a.k.a Mankind) första två biografier (utav 4 tror jag) så står det mycket om Korakuen Hall i Tokyo. Att i praktiken hela hans japanska karriär började där och att det var där han gick många av sina legendariska matcher. Och jag...mina vänner...fick äran att besöka det.

Om man ska jämföra, i lekmanstermer, Korakuen hall med något som finns i den vanliga världen (utanför wrestling) så har jag jämfört det så här:

Tänk er den lokala puben och tänk er sedan Wembley stadium.
Alla band som någon gång har börjat spela musik tillsammans måste ha börjat på något litet ställe och bokar därför den lokala puben som första ställe att spela sin musik. Efter år av hårt arbete får man så småningom spela på Wembley om man kommer långt. Ett sånt ställe är Korakuen Hall.

ALLA måste ha gått igenom Korakuen hall innan man kan bli något stort. Alla stora brottare har någon gång varit i Korakuen hall.

Och där har jag varit.
Vi såg en föreställning på 3 timmar...förstod inte ett ord (jag talar ytterst lite och ytterst bristfällig japanska) men jag njöt av varenda minut och fick så småningom se Masato Yoshino få stryk av 4 brottare på en gång innan Cima kom in, förstörde festen och utmanade honom om Dragon Gatebältet (Open the dragon gate vill jag minnas att det heter).

En riktigt, riktigt cool händelse. Och grymt stort att ha sett wrestlingvärldens Mecka.

För att se en bild, kolla här:
http://www.flickr.com/photos/61891880@N04/5630996608/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0