Kommentar på nuvarande WWE

Låt oss bara inse att WWE nog inte kommer att ha en höjdpunkt som mellan 1997-1999 men något har hänt.
Det här kommer att bli ett grymt nördigt inlägg...bara så ni vet :)

För er som är obekant med wrestling så genomgick WWE just de åren en fight mot WCW om vem som kunde få flest tittare. Det sändes på exakt samma tid varje vecka och de slogs om vilka som skulle vinna tittarnas gunst. Vad jag börjar ana är något liknande. De kommer troligen inte komma upp i samma popularitet som då men den kampen som utspelas mellan WWE och TNA (eller Impact wrestling) just nu är otroligt ensidig.

Det har hänt något. Exakt vad kan jag inte sätta fingret på men det är något som gör att det är roligt att titta på WWE igen. Nog för att jag fortfarande tycker att de använder Daniel Bryan fel men vad som är hänt är att de fått fler profiler att bry sig om.

För något år sedan började WWE genomgå ett generationsskifte. Det kom in nya brottare som ingen brydde sig om. De sände programmet NXT där man plockade fram nästa generations brottare som få brydde sig om och ingen trodde något mer om det...men.

Nu verkar det som att WWE faktiskt får tillbaka för det året de har satsat på nya brottare. Många gamla har åkt ut och nya färska talanger har kommit in vilket gör både Smackdown och Raw roliga program att titta på. Det varvat med att gamla legendarer kommer in och gör antingen gästspel eller är nu stammisar i programmet.

Till och med matcherna har blivit roligare. Det verkar som att WWE har börjat tillåta mer indie-influerad wrestling där alla spots (en särskild manöver signifikant för just den brottaren) i varje match inte är likadana och att det är fler oväntade moves under matcherna.

De har dessutom blivit GRYMT mycket bättre på att marknadsföra sig själva. För ett tag sen började de tjata om Twitter och nu har WWE blivit väldigt mycket bättre tack vare interaktion med sina fans. Gå in och titta på www.com/social för mer information. De tjatar om Twitterfeedsen under programmets gång och till slut måste man ju gå in och titta. Till och med jag som aldrig Twittrar blev intresserad. Det har gjort att folk dessutom kan interagera med programmet under tiden det sänds på TV. Grymt smart.

DESSUTOM...(det verkar aldrig ta slut) verkar det vara fler tema-matcher som till exempel street fights, fall räknas överallt och så vidare och så vidare med ett litet minus.
WWE har sedan några år tillbaka en så kallad "Wellness policy" som innefattar att deras brottare inte får ta steroider för då blir de avstängda samt inte slå varandra i huvudet med stolar. När stolar förekommer idag är det mest slag mot ryggen vilket besparar dem mängder av hjärnskakningar.

Sammanfattningsvis då. De har börjat förstå det viktiga med interaktion med fansen vilket dessutom har gjort att fansen reagerar starkare. För några år sen noterade jag att publiken väldigt ofta såg avslagen ut och inte alls särskilt intresserade av vad som hände i ringen. Nuförtiden verkar det som att de faktiskt bryr sig. Om det är "canned heat" är jag osäker på men något har i alla fall hänt.

Bra jobbat WWE. Det tar sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0